În orașul Leova vor fi implementate 3 proiecte în cadrul Programului de Bugetare Participativă, ediția IV, 2024

Pe data de 8 iulie 2024, a avut loc evenimentul de semnarea a acordurilor de implementare a proiectelor între Primăria orașului Leova și Liderii grupurilor de inițiativă a celor două proiecte aplicate în cadrul Programului.

Aplicarea proiectelor în cadrul Programului de Bugetare Participativă, or. Leova, ediția 2024, s-a desfășurat în perioada 26 martie - 16 iunie. Grupul de lucru, întru evaluarea și validarea proiectelor, a validat trei proiecte, care vor obține finanțarea de până la 50.000,00  lei din partea administrației publice locale, conform Procesului verbal nr.1 din data de 26 iunie 2024.

Cele trei proiecte validate sunt: 

  1. Dezvoltarea condițiilor de organizare și desfășurare a procesului educațional prin amenajarea și schimbarea pardoselii cu Linoleum Heterogen Forbo Sarlon în sala de sport a Instituției de Educație Timpurie nr. 1 „Albinuța”, depus de Grupul de inițiativăal IET nr. 1 „Albinuța”;
  2. Tărâmul Copilăriei - Zonă de Joacă și Aventură, depus de Asociația Obștească „LT&Liceum”;
  3. Creșterea calității vieții urbane prin plantarea arborilor și arbuștilor în parcul orășenesc Leova, depus de Asociația Obștească „Parteneriat Social”.

Implementarea proiectelor se va realiza în perioada 4 iulie  – 31 decembrie 2024.