Primăria orașului Leova lansează cea de-a II-a ediție a Programului de „Bugetare participativă”

Bugetarea participativă își propune implicarea cetățenilor orașului Leova într-un proces democratic pentru stabilirea modalității optime de valorificare a surselor financiare din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetățeni a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte.

Obiectivele Progamului de „Bugetare participativă” sunt următoarele:

  1. Creșterea nivelului de dialog de colaborare dintre cetățeni și administrația publică locală.
  2. Ajustarea politicilor publice la nevoile și așteptările cetățenilor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașul Leova.
  3. Consolidarea democrației prin participarea cetățenilor la un exercițiu de luare a unor decizii ce privesc întreaga comunitate.
  4. Creșterea transparenței activității administrației publice locale.
  5. Implicarea cetățenilor în procesul de planificare și dezvoltare urbană.
  6. Creșterea eficienței utilizării bugetului local.

Pentru Programul de Bugetare Participativă din orașul Leova, ediția 2022 este prevăzută o sumă de 200.000 de lei. Bugetul solicitat al unui proiect trebuie să fie între 10.000 – 100.000 lei, iar contribuția aplicanților sau partenerilor (sub diferite forme) nu mai mică de 10% din valoarea totală a proiectului.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 13 martie 2022, 23:59.

Pentru orice informații, detalii și consultări, puteți contacta: Bujorean Alexandru, Primarul or. Leova (tel.: 067168000, leovaprimaria@gmail.com) sau Vulpe Cristina, specialist în atragerea investițiilor Primăria or. Leova (tel.: 0 (263) 2-39-40, vulpecristina4@gmail.com).