Comunicat etapa de depunere a proiectelor în cadrul Programului de Bugetare Participativă, or. Leova, ediția 2023

Primăria orașului Leova informează, că la data de 28 iunie 2023 s-a finisat procedura de depunere a proiectelor  de Bugetare Participativă în orașul Leova.

Programul de Bugetare Participativă este orientat către locuitorii orașului Leova, în scopul implicării cetățenilor în soluționarea problemelor localității, susținerii dezvoltării inițiativei publice în interesul comunității locale.  

Prin acest program Primăria orașului Leova își propune să urmărească următoarele obiective:

  1. Creșterea nivelului de dialog de colaborare dintre cetățeni și administrația publică locală.
  2. Ajustarea politicilor publice la nevoile și așteptările cetățenilor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașul Leova.
  3. Consolidarea democrației prin participarea cetățenilor la un exercițiu de luare a unor decizii ce privesc întreaga comunitate.
  4. Creșterea transparenței activității administrației publice locale.
  5. Implicarea cetățenilor în procesul de planificare și dezvoltare urbană.
  6. Creșterea eficienței utilizării bugetului local.

 Pentru Programul de Bugetare Participativă din orașul Leova, ediția 2023 este prevăzută o sumă de 200. 000,00 de lei. Valoarea proiectelor depuse va fi cuprinsă în limitele de la 10. 000,00 lei la 100. 000,00 lei pentru fiecare proiect. Valoare fiecărei propuneri nu va depăși 50. 000,00 de lei din bugetul local.

 În urma etapei de depunere a proiectelor în perioada 30 martie - 28 iunie, din partea cetățenilor au survenit 2 proiecte:

  1. Grupul de inițiativă al IET nr. 1 „Albinuța”

Titlul proiectului: „Dezvoltarea condițiilor de organizare și desfășurare a procesului educațional prin dotarea didactico-metodică  a Insituției de Educație Timpurie nr. 1 „Albinuța””

Scopul proiectului este asigurarea sălilor de grupă cu materiale didactico-metodice (suplinirea centrelor de interes cu materiale didactice necesare).

Locul de implementare al proiectului: Sălile de grupă din cadrul IET nr.1 „Albinuța”, or. Leova,  str. Alexandru Marinescu,  nr.1.

 

  1. Asociația Obștească „Parteneriat Social”

Titlul proiectului: „Dotarea blocului alimentar al cantinei sociale cu mobilier de inox”

Scopul proiectului este de a îmbunătăți blocul alimentar în cadrul Cantinei Sociale din or. Leova, care este în subdiviziunea asociației obștești „Parteneriat Social” din anul 2008, o instituție creată în cadrul unui proiect olandez JANIVO.

Locul de implementare al proiectului: Centrul Comunitar de zi Încredere, str. Alexandru Marinescu, nr.1, or. Leova

 Conform calendarului bugetării participative în perioada 29 iunie - 31 iulie urmează procedura de evaluare și validare a proiectelor.